Vår historia

Historien om
Boomerang

Varumärket Boomerang Golf ägs av BMR Golf AB och vi erbjuder enstående golfprodukter. Boomerangs produkter är tillverkade med högsta kvalitet i linje med de svenska kraven.

Historien bakom

Slutet av 90 talet

Golfvagnarnas Rolls Royce

Boomerang grundas
Boomerang grundades i Motala i slutet av 1990-talet och då började Öryan Millberg tillverka golfvagnen Magnum under bolaget BM Teknik AB, baserat i Motala. Golfvagnen Magnum blev känd för sin karakteristiska gula färg och användes ofta som uthyrningsvagn på golfklubbar.

Classic

Förmodligen den bästa golfvagnen som tillverkats.
Samtidigt lanserade BM Teknik en golfvagn för privat bruk under namnet Classic, känd för sin högkvalitativa stålkonstruktion. Classic har blivit Sveriges mest sålda golfvagn.

Vagnen tillverkades i Sverige och fanns då att få i ca 15 standardfärger för att passa alla smaker.

Classic levererades med en personlig namnbricka på ramen.

2-hjuling blir 3-hjuling

Innovation från Boomerang.
Initialt var alla Boomerang vagnarna, tvåhjuliga vagnar. Senare introducerades en innovativ lösning med ett extra framhjul, vilket gjorde båda modellerna till praktiska trehjulingar.

Som extra tillbehör fanns exempelvis stol och trippmätare.

Hercules

Elvagn med 10 -års garanti lanseras
Boomerang Hercules var en av de första elektriska golfvagnarna på marknaden. Vid lanseringen erbjöds stålkonstruktionen med hela tio års garanti, vilket vittnar om dess exceptionella kvalitet och hållbarhet.

Boomerang i Guld

En golfens Rolls-Royce i guld.
Guldvagnen tillverkades som en exklusiv raritet i endast 10 exemplar. För dem som ville ha en mer prisvärd version fanns en kopia tillgänglig, men den rymde bara en vinflaska.

Årets golfleverantör

Prisad produkt
2006 blev BM Teknik med Boomerang golfvagnar årets golfleveramtör i Sverige.

2010-talet

Utvecklingen fortsätter

Fortsätter med partners i Motala.
Boomerangvagnarna förblir en av de mest uppskattade produkterna bland golfklubbar och spelare över hela landet, tack vare sin höga kvalitet och pålitliga konstruktion. BM Teknik fortsätter tillverkningen tillsammans med samarbetspartners i Motala under hela 2010-talet.

Som ett stilrent tillskott lanseras även golfvagnen Elegance, som är utformades för att kunna plockas ihop i delar för smidig hantering.

2023

BMR Golf AB

Varumärket Boomerang återupplivas.
Boomerang Golf återskapas i enighet med den initiala idén kring en svensktillverkade produker. Med ny organisation med omfattande kunskap om produktutveckling, tillverkning och golfmarknaden återupplivas varumärket i en modern regi. 

Håll utkik...

Berättelsen om Boomerang Golf fortsätter in i modern tid, med nya innovationer och överraskningar som väntar.

Skrivit om Boomerang Golf genom åren...

Varukorg
Sign in

No account yet?

Börja skriva för att se produkter du letar efter.